Egy újabb hipphopp kész, egyszerű és finom muffin, amiben felhasználhatunk akár megmaradt, szottyosodásnak induló gyümölcsöt - ebben az esetben narancsot :)
Hozzávalók (kb. 32 db 5cm átmérőjű mini, vagy 12 db 7cmes muffinhoz):
- 160 g (rizs) liszt (lehet sima búzaliszt is)
- 1/2 csomag (6 g) sütőpor
- csipet só
- 1-2 teáskanál vaníliaőrlemény (elhagyható)
- 2 db tojás
- 80 g cukor
- 100 g olvasztott vaj
- 1 nagyobb narancs (turmixolva)
A tetejére esetleg (ét)csoki pasztillák.
Elkészítés:
A lisztben elkeverem a sütőport, a sót, a vaníliát. A vajat felolvasztom. A narancsot összeturmixolom.
A cukrot fehéredésig keverem a tojásokkal, majd apránként, felváltva hozzáadom a lisztet és a vajat, végül a narancspépet is. A tésztával 3/4-ig (nem teljesen tele, hogy legyen helye "megnőni") megtöltöm a muffinkapszlikat.
180 fokra előmelegített sütőben összesen 18-20 percig sütöm.
Az első 8 perc után teszem a muffinok tetejére a csokoládét és további 10 percig sütöm.
Tipp:
Tapasztalatom szerint a narancsos muffin étcsokival a tetején a legfinomabb, de a gyerekek így nemigazán szeretik...nekik külön színes drazsékat szoktam a pasztillákra ragasztani DrOetker-féle dekortollal.
Ajánló:
Mégtöbb muffin receptet ITT talász.